کاهش ریسک شرکت‌های دانش‌بنیان با صندوق بیمه تکافل + صوت

پیوندهای اجتماعی


کد خبر: ۴۰۹۴۲۱۲

تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۴۰۱ – ۰۹:۳۹

سیاست و اقتصاد » اقتصادی

حاجی‌اشرفی در گفت‌وگو با ایکنا نأکید کرد:

رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه گفت: صندوق‌های بیمه‌ای تکافل ریسک فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان را کاهش خواهد داد.

حمیدرضا حاجی اشرفی

با گسترش صنایع و توسعه فناوری، نقش بیمه در کاهش ریسک فعالیت تولیدی و سرمایه‌گذاری بسیار مهم و ضروری است. شرکت‌های دانش‌بنیان که از قبال فعالیت فناورانه کسب سود می‌کنند و تولید ثروت را برای کشور رقم می‌زنند، نیازمند حمایت شرکت‌های بیمه‌ای هستند تا هم ریسک فعالیت اقتصادی آنها به شدت کاهش پیدا کند و هم اینکه جذابیت کاری که انجام می‌دهند، افزایش یابد. 

حمیدرضا حاجی‌اشرفی، رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نقش صنعت بیمه در حمایت از دانش‌بنیان‌ها و لزوم توسعه این صنعت در کشور گفت: بعد از برنامه ششم توسعه بحث این بود که ضریب نفوذ GDP صنعت بیمه از ۲,۵ درصد به هفت درصد افزایش پیدا کند و عده‌ای از کارشناسان برای تحقق این هدف ورود صنعت بیمه به حوزه‌های جدید را ضروری می‌دانند تا بتواند پوشش‌های بیمه‌ای نوین را طراحی و بازار را گسترش دهد و از قبال آن نفوذ صنعت بیمه در بازار افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران با مشکلاتی مانند رکود در بازار کسب و کار و رشد نه چندان زیاد و حتی نرخ منفی مواجه است، اظهار کرد: در سطح دنیا شرکت‌های دانش‌بنیان پا گرفته‌اند و اینها در جهت طراحی محصولات جدید پیش می‌روند و حوزه‌های وسیعی را شامل می‌شوند و همچنین نیروهای جوان آماده به کار در آن مشغول فعالیتند. تعداد نیروهای جوان، تحصیل‌‎کرده و آماده به کار در ایران بسیار زیاد است و لذا هرچقدر دانش‌بنیان‌ها پا بگیرند نیاز آنها به حمایت‌های بیمه‌‎ای در حوزه‌های مالی، اعتباری، تولیدی و تجهیزاتی افزایش می‌یابد.

صنعت بیمه و حمایت از دانش‌بنیان‌ها

این کارشناس صنعت بیمه ادامه داد: با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان محصولات متنوع بیمه‌ای را طراحی کرد و چون سرمایه‌گذاری از ریسک بالایی برخوردار است، صنعت بیمه قابلیت کاهش ریسک سرمایه‌گذاری را دارد و می‌تواند پرتفوی قابل توجهی از دانش‌بنیان‌ها را به خود جذب کند.


بیشتر بخوانید:


حاجی‌اشرفی درباره مشکلات صنعت بیمه در کشورمان گفت: هزینه‌های بسیاری بر شرکت‌های بیمه‌ای اعمال شده که دریافت هزینه‌هایی مانند دریافت عوارض زیاد بخشی از مشکلاتی است که برای صنعت بیمه به وجود آمده و ممکن است نرخ‌های بیمه را افزایش دهد و از پویایی و تحرک صنعت بیمه بکاهد.

ضرورت رعایت مدیریت ریسک در صنعت بیمه

وی ادامه داد: تنها یک بخشی از مشکلات صنعت بیمه، هزینه‌سازی است و بخش دیگری مربوط به عدم مدیریت ریسک بازمی‌‎گردد. به عبارت بهتر در کشورهای توسعه‌یافته بیمه‌گر خود را موظف می‌داند از ورود به پرتفوی‌های پرریسک خودداری کند تا مبادا در معرض خسارت‌های غیرقابل پیش‌بینی قرار گیرد و همچنین بیمه‌گر خود را موظف می‌داند با حضور در جامعه بیمه‌گزاران در زمینه ریسک‌های فیزیکی و مشهود از طریق مشاوره و راهنمایی و کارشناسی ایمنی و پیش‌گیری، ضرایب خسارات احتمالی را کاهش دهد. در ایران متأسفانه این موارد در قراردادهای بیمه‌ای رعایت نمی‌شود. به هر حال بیمه‌گر علمی باید در میان بازار حضور داشته باشد نه اینکه پشت میز خود بنشیند و با چند تبصره و ماده مدیریت ریسک را انجام دهد.  

رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه پیشنهاد کرد: بیمه‌گزاران باید آموزش‌های کامل را فرا بگیرند و با حسن نیت در قراردادها آشنا شوند تا اصل حسن نیت در صنعت بیمه کاملاً پیاده شود تا در صورت وقوع خسارت‌های ساختگی و عامدانه، بیمه‌گر متضرر نشود.

بیمه اسلامی

حاجی‌اشرفی درباره بیمه اسلامی گفت: در فقه برادران اهل سنت عملیات بیمه رد شده و آن را غرر می‌دانند و قراردادهای تکافل را جایگزین بیمه کرده‌اند و تکافل‌گری را در کشورهای اسلامی گسترش داده‌اند و این موضوع با نظر مراجع تقلید شیعه و فقه امامیه اختلاف دارد. در کشور ما همین شکل از بیمه پذیرفته شده اما اهل سنت آن را قبول ندارند، لذا تصمیم گرفته‌اند قراردادهای تکافل به عنوان مکمل و به موازات بیمه وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه دانش‌بنیان‌ها می‌توانند از قراردادهای تکافل بهره ببرند، عنوان کرد: بسیاری از ریسک‌هایی که دانش‌بنیان‌ها با آن مواجه هستند، در چارچوب قراردادهای بیمه‌گری تحت عنوان بیمه‌های پویا معرفی می‌شوند. از سوی دیگر چون شرکت‌های بیمه در کشور ما برعکس کشورهای توسعه‌یافته خیلی کار کارشناسی انجام نداده‌اند و از ریسک هم گریزانند، تنها و یگانه راه مفیدی که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند ریسک فعالیت خود را با مشارکت یکدیگر کاهش دهند در قالب صندوق‌های تکافل است.

رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه گفت: اصولاً در کشورهای اسلامی، تکافل یا عملیات تکافل حمایتی در کنار شرکت‌های متعارف بیمه بازرگانی فعالیت دارند، یعنی ضمن بهره‌مندی از تکافل، از بیمه‌های بازرگانی مرسوم هم استفاده می‌کنند، زیرا در مراودات خارجی با کشورهای غربی، آمریکایی، شرق آسیا و دیگر کشورها بیمه‌های متعارف بازرگانی کاربرد دارد و رایج است نه قراردهای تکافل. پس در کشور ما هم باید هر دو اینها با هم وجود داشته باشند، چون پوشش خیلی از ریسک‌ها در سیستم تکافل امکان‌پذیر نیست یا خیلی از پوشش‌هایی که مردم به آن نیاز دارند در بیمه‌ بازرگانی متعارف در نظر گرفته نشده است.

ممنبع : سایت جهاد دانشگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *